Techland®

PolskiPolskiEnglishEnglish

Polityka Prywatności

Polityka prywatności i wykorzystywania plików cookies

Użytkowniku, zachęcamy Cię do zapoznania się z „Polityką prywatności” FORUM internetowego forum.techland.pl oraz zasadami wykorzystywania plików cookies na stronie techland.pl, ponieważ w trakcie użytkowania FORUM i strony będą Cię one obowiązywały. Szanując dane osobowe użytkowników przyjęliśmy opisane niżej zasady, określając sposób zbierania tych danych, ich przechowywania i wykorzystywania. Jeżeli nie zgadzasz się z naszą „Polityką prywatności”, prosimy Cię abyś nie korzystał z naszej strony.

Celem pełnego korzystania z funkcjonalności FORUM, Użytkownicy mogą zostać poproszeni o podanie określonych danych osobowych.

Jakie dane o tobie zbieramy?

Dane zbierane podczas rejestracji

Abyś mógł skorzystać z FORUM będziesz musiał się zarejestrować poprzez wypełnienie formularza rejestracyjnego podając następujące dane: imię, nazwisko lub nick, adres e-mail. Podczas rejestracji zapytamy Cię także o Twój login oraz hasło jakiego będziesz używał w celu logowania się do swojego KONTA.

Dane zbierane automatycznie

Podczas Twojej wizyty na stronie, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty - np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego itp. Zbieranie tych danych odbywa się poprzez pliki cookies, o których więcej informacji uzyskasz w części dotyczącej Polityki plików cookies.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami

Gdy kontaktujesz się z nami (np. za pomocą formularza kontaktowego dostępnego na stronie w zakładce „Kontakt” oraz korzystając z funkcjonalności na FORUM „Wyślij wiadomość do WŁAŚCICIELA FORUM”, poczty e-mail) możesz przekazywać nam swoje dane osobowe tj. imię, nazwisko, nick, adres e-mail.

W jaki sposób wykorzystujemy twoje dane?

Twoje dane nie będą sprzedawane podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia zalogowania się do naszego systemu i korzystania z funkcjonalności FORUM. Dane te mogą ponadto służyć do weryfikacji, czy osoba rejestrująca spełnia wymagane przez Regulamin i przepisy prawne warunki.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte wyłącznie w sposób, o którym przeczytasz w części Polityka plików cookies.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami będą wykorzystywane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zgłoszenie lub rozwiązania przedstawionego nam przez Ciebie problemu.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego FORUM, naruszenia prawa lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, dane te mogą być udostępnione organom wymiaru sprawiedliwości oraz odpowiednim urzędom.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeżeli skontaktowałeś się z nami za pośrednictwem naszego formularza kontaktowego, będziemy odpowiadać na przedstawione przez Ciebie zgłoszenie na podany przez Ciebie adres e-mail. Jeśli skontaktowałeś się z nami wysyłając do nas wiadomość na FORUM, skontaktujemy się z Tobą również poprzez wiadomość na forum lub wysyłając do Ciebie e-mail, jeśli go podałeś.

Usunięcie i zmiana danych

Masz prawo do wglądu, poprawiania lub sprzeciwiania się używaniu swoich danych osobowych. Po otrzymaniu żądania administrator skoryguje lub usunie Twoje dane osobowe z bazy danych. Dołożymy wszelkich uzasadnionych starań, aby spełnić Twoje żądania dotyczące usunięcia danych osobowych, chyba że dane te muszą zostać zachowane ze względu na obowiązujące przepisy prawa.

W każdym momencie możesz zaktualizować lub zażądać usunięcia swoich danych kontaktując się z nami za pośrednictwem formularza internetowego dostępnego na stronie w zakładce „Kontakt” lub korzystając z funkcjonalności na FORUM „Wyślij wiadomość do WŁAŚCICIELA FORUM”.

Zgłoś nadużycie, uzyskaj informację

W celu utrzymania jak najwyższego poziomu merytorycznego oraz należytej komunikacji z WŁAŚCICIELEM FORUM, udostępniamy Ci możliwość kontaktu z nami za pośrednictwem formularza kontaktowego dostępnego na stronie w zakładce „Kontakt” lub korzystając z funkcjonalności na FORUM „Wyślij wiadomość do WŁAŚCICIELA FORUM”, jeżeli coś wzbudzi Twój niepokój lub zechcesz uzyskać informację.

Polityka plików cookies

Co to są pliki cookies?

Ze względów technicznych, poprawiających sprawność korzystania z naszej strony, niektóre obszary strony mogą wykorzystywać cookies (tzw. „ciasteczka”), czyli małe pliki tekstowe wysyłane do Twojego komputera identyfikujące Cię w sposób potrzebny do uproszczenia lub umożliwienia danej operacji i przyspieszenia wykonania danej operacji. Pliki te są przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Pliki te używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.

Do czego używamy plików cookies?

Plików cookies używamy do obsługi sesji (logowania), a także do podtrzymywania wersji językowej strony. Informacje z tych plików służą nam także do śledzenia statystyk wizyt użytkowników. Ponadto na FORUM mogą też być używane inne pliki cookies związane z funkcjonalnościami forum.

Czy pliki cookies zawierają dane osobowe?

Pliki cookies, których używamy nie zawierają danych osobowych.

Usuwanie plików cookies.

Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Wyłączenie w przeglądarce internetowej opcji pozwalającej na zapisywanie plików cookies zasadniczo nie uniemożliwia korzystania ze strony ani FORUM, może jednak spowodować pewne utrudnienia.

W jaki sposób zabezpieczamy twoje dane osobowe?

Nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich. Dane są zabezpieczane zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926).

Zmiany

Niniejsza Polityka prywatności może ulec zmianie na zasadach analogicznych jak dla zmiany postanowień Regulaminu Forum, określonych w § 1 pkt 5 Regulaminu. Polityka prywatności tworzy wraz z Regulaminem integralną całość.

Linki zewnętrzne i reklamy

Na stronie www.techland.pl mogą być dostępne linki zewnętrzne do innych stron internetowych (mogą to być np. banery reklamowe). Nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za polityki prywatności oraz regulaminy stosowane przez te witryny. Nasza Polityka prywatności i Regulamin mają zastosowanie wyłącznie do techland.pl.

Kontakt z nami

Administratorem danych osobowych jest Techland sp. z o.o. z siedzibą w Ostrowie Wielkopolskim przy ul. Żółkiewskiego 3, 63-400 Ostrów Wlkp., wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000136933, posługująca się numerem NIP 622-24-68-959 i Regon 251546820, o kapitale zakładowym w wysokości 176.891.600 zł.

Nasza strona korzysta z plików cookies. Potrzebne są one do celów statystycznych oraz aby dostosować stronę do indywidualnych potrzeb użytkowników.
Użytkownik ma możliwość zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.X